Pentax KP voitti TIPA palkinnon

{image:text}
Pentax KP järjestelmäkamera on voittanut arvostetun TIPA Award -palkinnon (Technical Image Press Association) kategoriassa "Best APS-C DSLR Expert". Raati huomioi perusteluissaan muun muassa Pentax KP:n sääsuojauksen, korkean ISO-herkkyyden, erittäin tehokkaan 5-akselisen kuvanvakaajan sekä Pixel Shift Resolution Systemin
Pentax KP on tyylikkään retro, monipuolinen ja kompakti järjestelmäkamera

Pentax KP:n 24,3 megapikselin CMOS-kenno, sekä sisäänrakennettu tehokas kuvanvakaaja tekevät siitä loistavan valinnan kuvaamiseen yöllä ja hämärässä. KP pystyy hyödyntämään ISO-herkkyyksiä jopa 819 200 asti, minkä lisäksi Prime IV-prosessori poistaa tehokkaasti kohinan ja tuo yksityiskohdat esiin.

Tehokkaan kuvanvakaajan ansiosta PENTAX KP minimoi tärinän tuottaen tuottaa teräviä ja kirkkaita kuvia. SR II-järjestelmä vaimentaa tehokkaasti jopa viiden aukkoarvon verran. Järjestelmä havaitsee myös automaattisesti panoroinnin kuvauksessa ja säätää toimintaansa ilman erillisen kuvaustilan valitsemista.

Kamera on valmistettu kestävästä magnesiumvalusta ja se on täysin suojattu 67 tiivisteellä, jotka estävät kosteuden ja pölyn pääsyn kameran sisäosiin. PENTAX KP on suunniteltu kestämään jopa -10 °C pakkasastetta. Pentax on kehittänyt KP:lle irrotettavan kahvan helpottamaan työskentelyä. Kahvaa on saatavilla kolmea eri kokoa. Kameraa voi kustomoida omiin tarpeisiin, esimerkiksi Smart Function-toiminnon, jolla kuvausasetusten vaihtaminen käy nopeasti. Myös kameran ohjauspaneelin voi muokata kuvaajan tarpeita vastaavaksi.