Lensbabylta mielenkiintoinen uutuus – Edge 80 Optic

Lensbaby lanseeraa 80mm:n Edge 80 Opticin, joka lisää entisestään valikoimaa Optic Swap System -järjestelmässä. Uusi optiikka on yhteensopiva kallistettavien objektiivien Lensbaby Composer Pro, Composer, Muse, Scout ja Control Freak kanssa. Objektiiveja voidaan kallistaa ja näin luoda todella mielenkiintoisia ja uniikkeja tarkennusalueita kuviin. Lensbaby Sweet 35 Opticin ja uuden Edge 80:n yhdistelmällä on mahdollista myös säätää aukkoa sisäisesti.

"Edge 80 Optic tarjoaa huippuluokan kuvanlaadun sekä mielenkiintoisen kallistustoiminnon, jolla on mahdollista luoda huikeita efektejä”, kertoo Juha Korteniemi Lensbabya maahantuovalta Focus Nordicilta. 

Normaalitilassa Edge 80 tarjoaa tasaisen ja terävän tarkennuksen koko kuva-alalle. Kallistamalla optiikkaa saadaan aikaiseksi vertikaalisia, horisontaalisia ja diagonaalisia tarkennusalueita kuvaan. Mielenkiintoisissa sommitelmien ja tarkennusalueiden yhdistelmissä itse kohde voi olla kuvassa niin etu- kuin taka-alallakin. Esimerkiksi aukolla f/2.8 voidaan kuvata erittäin suppeita tarkkuusalueita, niin että niitä ympäröi epäterävyysalue. Vastaavasti aukolla f/22 saadaan todella laajoja tarkennusalueita kuviin. 

Aukon säätäminen (f/2.8 – f/22) tapahtuu vaivattomasti kääntämällä säätöpyörää optiikan etupuolelta. Edge 80 on uskomattoman monipuolinen optiikka, joka on vahvimmillaan muotokuvauksen lisäksi niin ruokakuvissa kuin miniatyyri maisemakuvauksissa.   

Edge 80 Optic Simulator (http://lensbaby.com/optics-edge80-simulator.php) näyttää esimerkein, kuinka kallistus, aukko ja tarkennus muuttavat kuvien luonnetta. 

Lensbaby Sweet 35, Double Glass, Single Glass ja Plastic Optics tarjoavat mahdollisuuden luoda todella erikoisia terävyysalueita kuviin. Efektit luovat yksilölliset kuvat, joita on hankala jäljitellä edes kuvankäsittelyvaiheessa. Pinhole/Zone tarjoavat äärettömän syväterävyyden, joka tuo kuviin unenomaisen vaikutelman. Soft Focus luo pehmeän mutta kauttaaltaan terävän kuvan. Fisheye Opticin läpi katsottuna näkymä avautuu 160 asteen kuvakulmasta. 

Hinta ja saatavuus
Lensbaby Edge 80 Optic tulee myyntiin maaliskuun aikana ja sen hinta on noin 359 €. 

Tekniset tiedot:
•    Polttoväli: 80 mm
•    Kaksitoista lehtinen suljin (aukon säätöpyörä optiikan etuosassa)
•    Aukkoarvo: f/2,8 - f/22
•    Flat field –tarkennusoptiikka 
•    Yhteensopivuus: Lensbaby Composer Pro, Composer, Muse, Scout ja Control Freak 
•    Lähin tarkennusetäisyys: noin 22cm 
•    Max tarkennusetäisyys: ääretön
•    Viisi multi-pintakäsiteltyä elementtiä neljässä ryhmässä
•    Suodinkierre: 46 mm