Canon EOS R vs Sony A7 III Aten silmin katsottuna

Atte Leskisen mietteitä Canon Eos R ja Sony A7III järjestelmäkameroiden kesken.

 

Atte Leskisen mietteitä Canon Eos R ja Sony A7III järjestelmäkameroiden kesken.

Canon EOS R järjestelmäkamera on varmasti tämän syksyn odotetuin kamera uutuus meillä Fotomanissa. Vain pari päivää sen julkaisemisen jälkeen saimme yli 100 aktiivista kuvaaja jotka haluavat päästä kokeilemaan meidän testikameraa. Onko sinulla kiinnostusta saada Canon EOS R testattavaksi? 

Kysy testilaitetta asiakaspalvelu@fotoman.fi ja laita pieni kuvaus mitä kuvaat.

Canon EOS vahvuus on ehdottomasti säätöpainikkeiden ja nappuloiden Customoitavuus sekä erinoimainen tarkennuskyky lähes pimeässä (-6EV). Tätä ovat sanoneet testihenkilöt joilla on tällä hetkellä käytössä Canon EOS 6D II. 

Toinen etu joka on mielestäni kilpailijoiden nähden selkeästi parempi on kaikkien Canon EF- ja EF-S objektiivien yhteensopivuus saumattomasti EOS R runkoon. Kamerapaketin mukana tuleva adapteri on ns. natiivi eli siinä ei ole minkäänlaista älyä. Tämä tarkoittaa sitä ettei EF-S eikä EF-objektiivien laittamien adapterin välityksellä runkoon vaikuta millään tavalla tarkennukseen. Jos olet kuvannut Sony a7 kameramalleilla ja käyttänyt Sigman MC-11 adapteria olet varmasti huomannut että tarkennus ei toimi 100% nopeudella. Myös tietyissä runko ja objektiivi yhdistelmissä yhteensopivuutta ei ole, kun kamera ei tunnista linssiä. Sen vuoksi pitää aina päivittää Sigman MC-11 adapteri ja Sony a7 runko -TÄLLAISTA ONGELMAA EI OLE CANON EOS R RUNGOSSA, KUN KÄYTETÄÄÄN EOS-R ADAPTERIA.

Olen testannut Canon EOS R kameraa Sigman, Tamronin ja Samyangin linsseillä ja kaikki toimi aivan normaalisti. 

 

Atte on Järvenpääläinen valokuvaaja joka kuvaa häät, perhe- ja lapsikuvat ammattitaidolla. Tutustukaa https://www.atteleskinen.com/